Το υγρό γυαλί είναι ένα πολυμερές υλικό προηγμένης τεχνολογίας, δύο συστατικών.Αποτελείται από τον καταλύτη και την ρητίνη, τα οποία αναμειγνύονται σε αναλογία ένα προς δυο και έχουν τη δυνατότητα να χρωματιστούν και να χρησιμοποιηθούν σαν τελική στρώση για διάφανη ή καλυπτική διακόσμηση αντικειμένων, των οποίων η επιφάνεια αποκτά την όψη πολύτιμου σμάλτο.

Η τεχνική του υγρού γυαλιού είναι μια τεχνική που μας δίνει την δυνατότητα να εσωκλείσουμε μες τα κοσμήματα μας ότι θέλουμε από χρώμα, πέτρες, φωτογραφίες και ό,τι άλλο χωράει στη φαντασία μας.

Είναι όμως μια χρονοβόρα διαδικασία αφού η ολοκλήρωση της απαιτεί τρεις μέρες καθώς τόσο χρόνο θέλει για να στερεοποιηθεί τελείως.

Καλό θα είναι τα κοσμήματα μας που είναι διακοσμημένα με την τεχνική του υγρού γυαλιού να μην τα εκθέτουμε σε υψηλές θερμοκρασίες γιατί μπορεί να τα καταστρέψουμε. Αυτός είναι ο λόγος που βάζουμε στα χειροποίητα κοσμήματα μας το υγρό γυαλί αφού πρώτα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες στον πάγκο που απαιτούν κόλληση, δηλαδή φωτιά.